17 June 2013

Cerita bunga lagi

Assalammualaikum,

Salam Jumaat yang penuh barakah…

Pagi ni sempat le menyalin pokok bunga ros ke dalam pasu yang lebih besar. Nak sediakan tempat untuk ros ni memanjat… Harap tak membantutkan pertumbuhan pokok ros ni selepas sheila pindahkan ke pasu baru… Almaklum lah, Sheila memang tk ada pengalaman menjaga pokok ros… ni kira try n error je ni.

20130614_080523

Pagi ni kembang lagi sekuntum bunga… cantik.. sebelahnya esok kembang le tu… Insyaa Allah. Sheila suka dengan bunga ros.. melihatkan kelopaknya yang tersusun rapi… sempurnanya ciptaan Ilahi.

(Belakang tu pasu besar berisi kangkung… tapi macam dah tak berapa nak subur… sedikit masa lagi akan dikosongkan untuk tanaman lain pula)

20130614_083329

Ini pula tak tahu nama sebenarnya… tapi bunganya sangat wangi. Uncle Wong, jiran sebelah yang bagi…

20130614_080728

Ni pulak budak kecik yang sedang pegang bunga. Dalam perjalanan nak ke rumah pengasuh, Ammar minta petikkan bunga merah di simpang jalan. Tengoklah tu.. bukan main happy lagi dia berjalan berlenggang sambil memegang bunga…

Ok, Sheila off dulu… ada kerja menanti… hingga jumpa lagi, salam hormat dan selamat hari Isnin.

Post a Comment