29 October 2013

NOVEMBER 2013–PERMULAAN BARU DALAM HIDUP

Assalammualaikum dan salam sejahtera,

Perancangan Allah tetap yang terbaik untuk Sheila khususnya dan untuk seluruh umat manusia amnya.

2014 bakal mencorak kehidupan Sheila sebagai WAHM sepenuh masa… tapi perjalanannya bermula dari 1 Muharram (5hb November 2013).

Bermula November 2013, Ammar tidak lagi dihantar ke Taska… kebetulan Adini bercuti awal, jadinya Adini ditugaskan untuk menjaga Ammar sementara Sheila meneruskan rutin bekerja dari rumah seperti biasa sehingga tamat kontrak pada December 2013.

Bulan November juga merupakan bulan yang sangat sibuk dengan urusan kerja, majlis penyampaian hadiah anak-anak, persiapan persekolahan anak-anak serta menyambut kelahiran orang baru… Jadual setiap minggu sangat padat… semoga Allah melindungi dan memberikan perlindungan serta memudahkan segala urusan buat Sheila sekeluarga.

Terus terang, untuk memulakan sebuah perjalanan baru memerlukan kekuatan rohani dan jasmani, Sheila juga perlukan sokongan daripada suami terutamanya, keluarga serta sahabat handai. Maklumlah… dunianya akan sedikit berbeza dengan cabaran yang juga berbeza…

Cuma satu sahaja yang memberikan kekuatan untuk Sheila membuat keputusan iaitu YAKIN! YAKIN! YAKIN! Allah sentiasa ada. Minta sahaja dengan Allah setiap kali memerlukan… mengadu sahaja kepada Allah setiap kali kegusaran… PASTI akan ada jawapan dan penyelesaian.

Semoga perjalanan Sheila diredhai Allah dan mendapat limpah rahmat dan kurnianya… Amiin

Untuk tempahan dan keterangan lanjut hubungi
Sheila Wahid
SID : 864920
Call/SMS/Whassap : 012-301 3341
Like Fanpage NutrisiHut untuk maklumat terkini

DISCLAIMER :
*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

27 October 2013

[TESTIMONI SHAKLEE] HB MENINGKAT DARI 10.4 KE 11.3 DENGAN SHAKLEE

Assalammualaikum dan salam sejahtera…
.
Ini testimoni Sheila sendiri…
07hb Oktober 2013 : Hb - 10.4
21hb Oktober 2013 : Hb – 11.3
.
Seingat Sheila, masa mengandungkan anak ke-4 (2006) Hb Sheila berada di sekitar 9.0 sahaja. Masa tu belum lagi berkenalan dengan Shaklee ni… Puas tukar-tukar pil namun bacaan masih tak naik… makan makanan yang boleh menambah darah pun sama…  Berdoa ajelah semoga anak yang dikandung akan selamat dan dilindungi Allah.
.
Mengandung anak ke-5 (2011) Sheila ikhtiarkan dengan mengambil suplemen Shaklee iaitu SET KEHAMILAN ASAS. Dengan izin Allah, sepanjang kehamilan Hb Sheila berada pada paras 12 ke atas, Alhamdulillah.

Kali ni untuk anak ke-6, Sheila test ambil Obimin sahaja dalam tempoh sebulan, turun dan terus turun… sampaikan jururawat tu tegur bacaan Hb semakin menurun… jadi masa check-up 7hb Oktober tu bila bacaan dah menunjukkan 10.4, Sheila makan vitamin Shaklee semula.




Sheila amalkan 4 suplemen asas je… Vita-Lea, B-complex, Vita-C dan OsteMatrix… Alhamdulillah, bacaan Hb naik semula. Dalam masa 2 minggu bacaan Hb menunjukkan peningkatan dari 10.4 kepada 11.3… syukur sangat.

Cara pengambilan vitamin Shakle

Pada kebiasanya Sheila akan bahagikan kepada beberapa bahagian untuk makan vitamin ni mengikut sifat vitamin tersebut.
Sebagai contoh, Vita-Lea (Multivitamin+zat besi) Sheila akan makan bersama dengan Vita-C… sebabnya zat besi perlukan vitamin C untuk penyerapan yang lebih baik.

Vitamin B-Compleks perlu diambil pada ketika yang lain, contoh selepas makan tengahari misalnya…. dan OsteMatrics perlu diambil pada waktu yang lain pula.
Pentingnya kita tahu waktu-waktu yang sesuai untuk makan vitamin ni adalah supaya ianya dapat diserap dengan baik oleh badan kita. Sheila akan terangkan cara pengambilan vitamin ni buat pelanggan yang membeli daripada Sheila.
.
Jadi, Sheila menyeru kepada sesiapa yang ada masalah dengan Hb rendah boleh lah berikhtiar dengan vitamin yang Sheila syorkan ni… Insyaa Allah, bacaan Hb akan meningkat… Cubalah..
.
Harga berpatutan dan tahan hingga berbulan-bulan dengan sekali pembelian… Nanti calling-calling ye…

 
Untuk tempahan dan keterangan lanjut hubungi Sheila Wahid
Call/SMS/Whassap : 012-301 3341
Like Fanpage NutrisiHut untuk maklumat terkini

DISCLAIMER :
*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

25 October 2013

[TESTIMONI SHAKLEE] CYST MENGECUT DALAM 2 MINGGU

Assalammualaikum dan salam sejahtera,

Sheila mendapat perkhabaran dari seorang rakan tentang terdapatnya cyst di dalam rahim beliau. Ini kejadian kali kedua. Pertama kali dikesan beberapa tahun yang lalu dan pada ketika itu saiz cyst beliau adalah 24cm x 14cm. Pembedahan telah dilakukan untuk membuang cyst tersebut.

Ini merupakan kejadian berulang di tempat yang sama…. Ya Allah, hebat sungguh ujian yang ditanggung oleh sahabat Sheila ni…

Dipendekkan cerita, Sheila syorkan beliau GLA Complex dan Vita-E sebagai ikhtiar untuk mengecutkan cyst sebab dalam masa 2 minggu beliau kena pergi ke hospital semula untuk pemeriksaan susulan.

Alhamdulillah, dengan izin Allah semasa pemeriksaan susulan doktor sahkan yang cyst beliau dah mengecil dari 5cm ke 2cm. Bersyukur sangat… walaupun tidak berada di tempat beliau, Sheila pun rasa betapa lapangnya dada bila dapat perkhabaran seperti ini…

Siti-Aishah

Set ini adalah set bajet… Konsultansi adalah PERCUMA. InsyaaAllah Sheila akan cuba bantu.

Harus diingat, kewajipan kita sebagai manusia adalah untuk berusaha dan berikhtiar mencari penawar, yang menyebuhkan hanya Allah Yang Maha Kuasa…

Untuk tempahan dan keterangan lanjut hubungi

Sheila Wahid
Call/SMS/Whassap : 012-301 3341
Like Fanpage NutrisiHut untuk maklumat terkini

DISCLAIMER :
*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

18 October 2013

[TIPS] BERPANTANG CARA NANI ROSTAM

34 minggu… perut semakin maju… semoga dapat bertahan untuk seketika lagi sehingga permata hati lahir. By 34 minggu segala keperluan bersalin dan dalam pantang sepatutnya dah disiapkan. Beg hospital dah standby tepi pintu atau dalam kereta.. bila cukup masa je terus aje terjah ke mana-mana hospital berdekatan.

Dalam pada mencari-cari tips untuk mendapatkan bentuk badan persis anak dara lepas bersalin nanti, sheila terjumpa blog kak Nani Rostam mummy kepada artis/model tersohor Hanis Zalikha… no wonderlah badan cantik, kak Nani memang sangat menitikberatkan penjagaan ketika dalam pantang.

Jom kita kaji bersama --- NaniRostam

  1. Balik sahaja dari hospital, minta suami cari daun sirih, buah manjakani dan rebus kedua-duanya sebanyak 7 helai daun sirih dan 7 biji manjakani. Reneh di dalam periuk tanah sehingga tinggal 2 cawan. 1 cawan diminum berama air kisaran kunyit. 1 cawan lagi di buat basuh bahagian pintu rahim. Kalau mahu cepat pulih, (mak mentua saya berpesan) suruh suami gosokkan buah manjakani di belakang batu lesung dan sapukan manjakani itu pada jahitan pintu rahim yang di gunting sewaktu melahirkan. Mak mentua saya tekankan lagi, suruh suami buat, supaya dia tak akan cari perempuan lain dan setia sampai bila-bila.

  2. Kemudian, kalau boleh cari bengkung perut dari kain yang panjang berjela dan ikat lipan iaitu bersilang-silang supaya perut boleh dibentuk menjadi ramping. Sapukan kapur sireh bercampur minyak kayu putih pada perut sebelum memakai bengkung. Kalau mahu ikatan kemas dan ketat, boleh memakai sambil berbaring.

  3. Makan makanan yang berkhasiat seperti ikan, daging ,sayur sawi, brokoli. Lobak putih dan daun turi juga bagus untuk menambah susu badan. Elakkan makan sayur-sayuran yang sejuk dan banyak angin seperti bayam, kobis dan sebagainya.

  4. Jangan terlepas waktu makan. Makan tepat pada waktunya.Pastikan kita makan dan minum tidak bertambah. Maksud saya makan hanya satu pinggan nasi dan minum segelas air. Jangan sekali-kali tambah.

  5. Bagi yang melahirkan anak pertama, anda boleh cuba makan semua jenis ikan atau sayur. Di situ baru kita tahu ikan mana yang kita makan akan menyebabkan terasa gatal.Sebab setiap individu ada alahan pada makanan yang berbeza. Misalnya saya pantang tak boleh makan ikan kembung, rasa gatal, tetapi kawan saya ok pulak. Jadi anda kena tahu mana makanan yang anda boleh ambil dan yang mana tidak.Jadi bila pantang anak seterusnya anda sudah dapat mendisplinkan diri anda.

  6. Ketika dalam pantang anda kena sentiasa jaga langkah anda dan jangan banyak berjalan kerana dikhuatiri kaki tersandung sesuatu dan menyebabkan darah turun lebih banyak dan akan terasa sakit di bahagian peranakan.

  7. Selain itu dapatkan food supplement yang terbaik seperti produk Shaklee yang terdiri daripada vitamin e, zinc, vitamin c, b kompleks, multivitamin, susu protein dan alfafa yang baik untuk penyembuhan dan membina sel baru.

  8. Amalkan senaman ringan memanas badan sebelum anda mandi dalam masa 10 minit sehari agak memadai agar badan rasa ringan dan segar.

  9. Pantang anda akan terganggu sekiranya anak mendapat jaundice. Jadi bagi mengelakkannya, pastikan semua barangan bayi tidak terdapat walau sedikitpun warna kuning.Sekiranya dia masih terkena jaundice juga anda cari akar kayu di kedai ubat cina untuk merawat jaundice dengan merebus akar kayu tersebut dan airnya digunakan untuk memandikan bayi anda. Bayi boleh juga di jemur di bawah cahaya matahari pagi sebelum jam 8.30am. Sekiranya masih berlarutan bawa berjumpa doktor.

  10. Kalau anda boleh bertahan berpantang selama 40 hari tanpa menjejakan kaki ke tanah dengan mengamalkan apa yang pernah saya amalkan itu, insyallah...badan akan sentiasa cergas dan awet muda. Begitulah saya mengamalkannya selama 7 kali beranak.


Ok, sekarang dah tahu rahsia pinggang ramping bak kerengga… masa untuk berusaha ke arah itu… berat sekarang 76kg, lepas bersalin 66kg, seterusnya selepas 40 hari 56kg… wahhh… saya suka! saya suka!

Langkah seterusnya… amalkan set berpantang Shaklee…

Untuk tempahan hubungi

Sheila Wahid
Call/SMS/Whassap : 012-301 3341
Like Fanpage NutrisiHut untuk maklumat terkini

DISCLAIMER :

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

11 October 2013

[SHAKLEE] ORDER PRODUK SHAKLEE ONLINE!

Oktober 2013 Shaklee melancarkan pembelian secara online. Ini memudahkan pengedar Shaklee untuk membuat pesanan untuk pelanggan tanpa perlu pergi ke HQ atau cawangan. Segalanya hanya di hujung jari.

Dengan kemudahan yang disediakan oleh syarikat, sudah pasti urusan akan lebih lancar dan organisasi kumpulan kami akan berkembang dengan lebih besar lagi, Insyaa Allah.

Selaras dengan pelancaran pembelian secara online ini.. dengan setiap pembelian 300 points semua ahli Shaklee akan mendapat sebotol CoQ Health Plus secara PERCUMA!

138131265584019

10 kebaikan order online

[shaklee]10benifitbuyonline

Suka tak! Suka tak!

Jom sertai keahlian Shaklee bersama kumpulan perniagaan NutrisiHut. Bimbingan dan panduan PERCUMA juga akan diberikan secara online atau offline khas untuk anda sebagai ahli perniagaan NutrisiHut.

DISCLAIMER :

*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

* Pertanyaan?

Call/SMS/Whassap : 012-301 3341
Like Fanpage NutrisiHut untuk maklumat terkini

10 October 2013

[SHAKLEE] CARA MEMBUAT PEMBELIAN DI KAUNTER - HQ

Bagi yang baru mendaftar sebagai ahli selamat datang Sheila ucapkan. Ok, di sini Sheila ingin terangkan bagaimana jika anda ingin buat pembelian melalui kaunter.

Langkah 1,

Ambil angka giliran dengan menekan butang “A”. Mesin angka ni terletak di kaunter berhampiran pintu masuk.

Anda juga perlu mengambil borang pesanan barang yang terdapat di atas kaunter 3. Isikan butiran seperti nama, nombor SID dan kuantiti barang yang ingin dibeli.

Langkah 2,

Tunggu sehingga giliran anda dipanggil. Setelah nombor anda dipanggil, anda perlu ke kaunter dan serahkan borang pesanan pada pegawai bertugas. Setelah pegawai di kaunter memasukkan pesanan ke dalam sistem, anda perlu membuat pembayaran mengikut jumlah pembelian.

Satu salinan invoice beserta angka giliran akan diserahkan kepada anda. Anda perlu menunggu untuk barang-barang anda disediakan oleh petugas.

Langkah 3,

Di kaunter penyerahan barang-barang, barang pesanan akan disediakan oleh petugas mengikut invoice. Setelah no anda dipanggil, 2 keping salinan purchased order akan diserahkan pada anda. Anda perlu menyemak senarai pesanan barang-barang dalam purchased order dengan barang-barang yang diserahkan kepada anda.

Jika semuanya tally, seterusnya anda perlu menurunkan tandatangan di atas purchased order berkenaan dan barang pesanan akan diserahkan kepada anda. Salinan asal diserahkan kepada petugas, salinan pendua disimpan oleh anda.

Mudah dan senang. Waktu operasi kaunter adalah dari pukul 10.00am – 7.00pm.