06 December 2011

Travelog | Khidmat Supir di Bandung


Assalammualaikum….

Sering Sheila menerima sms/call bertanyakan tentang khidmat supir di Bandung…. supir ni sebenarnya Sheila dapat dari kawan-kawan yang telah pergi ke Bandung dan khidmat yang diberi adalah sangat baik sekali… Dah dua kali Sheila ke sana dan Sheila menggunakan khidmat supir yang sama. Harga yang perlu dibayar adalah Rp 500,000 sehari, dari pagi sampai ke malam…

Sheila biasanya berurusan dengan Edi (Cahya Edi Permana)… dia yang akan menguruskan segala di sana… bayaran hanya dibuat pada hari terakhir perkhidmatan. Nanti kalau kalian nak ke sana, urus sendiri ye sebab Sheila tak tahu peraturan sekarang….

Satriando Tour & Car Rental Services


Cahya Edi Permana
H/phone : +62 8122004993
Email : edoy190173@gmail.com

Silva Yenti
H/phone : +62 8122138331 / +62 2276779731
Facebook : silva_yenti@yahoo.com.id

Office :
Jl. Gempol Kulon, No. 33, Bandung 40115
Jawa Barat - Indonesia
Phone : +622276109973
E-mail : satriando@gmail.com

Kalau berhajat nak mencari beg hiking, boleh le ke Kawani di Jalan Dr. Otten 9 (www.kawaniadventure.com). Hari tu suami Sheila beli beg hiking Deuter Aircontact (45+10) berharga Rp 1,187.000… murah sikit berbanding harga di Malaysia. Banyak juga kedai-kedai lain yang menjual peralatan untuk aktiviti lasak di kawasan ni…



PERINGATAN :

Bagi pemegang kad Maybank, jangan lupa untuk menghubungi Maybank customer servis di Malaysia sebelum ke Bandung bagi mengaktifkan kad untuk international transaction. Kalau tak cukup duit boleh singgah di Maybank Bandung bagi tujuan pengeluaran…. maklum le bila sampai sana macam-macam nak beli…

Akhir kalam, selamat bercuti Sheila ucapkan bagi yang akan bercuti ke Bandung… Enjoy your trip…

Post a Comment