27 October 2013

[TESTIMONI SHAKLEE] HB MENINGKAT DARI 10.4 KE 11.3 DENGAN SHAKLEE

Assalammualaikum dan salam sejahtera…
.
Ini testimoni Sheila sendiri…
07hb Oktober 2013 : Hb - 10.4
21hb Oktober 2013 : Hb – 11.3
.
Seingat Sheila, masa mengandungkan anak ke-4 (2006) Hb Sheila berada di sekitar 9.0 sahaja. Masa tu belum lagi berkenalan dengan Shaklee ni… Puas tukar-tukar pil namun bacaan masih tak naik… makan makanan yang boleh menambah darah pun sama…  Berdoa ajelah semoga anak yang dikandung akan selamat dan dilindungi Allah.
.
Mengandung anak ke-5 (2011) Sheila ikhtiarkan dengan mengambil suplemen Shaklee iaitu SET KEHAMILAN ASAS. Dengan izin Allah, sepanjang kehamilan Hb Sheila berada pada paras 12 ke atas, Alhamdulillah.

Kali ni untuk anak ke-6, Sheila test ambil Obimin sahaja dalam tempoh sebulan, turun dan terus turun… sampaikan jururawat tu tegur bacaan Hb semakin menurun… jadi masa check-up 7hb Oktober tu bila bacaan dah menunjukkan 10.4, Sheila makan vitamin Shaklee semula.




Sheila amalkan 4 suplemen asas je… Vita-Lea, B-complex, Vita-C dan OsteMatrix… Alhamdulillah, bacaan Hb naik semula. Dalam masa 2 minggu bacaan Hb menunjukkan peningkatan dari 10.4 kepada 11.3… syukur sangat.

Cara pengambilan vitamin Shakle

Pada kebiasanya Sheila akan bahagikan kepada beberapa bahagian untuk makan vitamin ni mengikut sifat vitamin tersebut.
Sebagai contoh, Vita-Lea (Multivitamin+zat besi) Sheila akan makan bersama dengan Vita-C… sebabnya zat besi perlukan vitamin C untuk penyerapan yang lebih baik.

Vitamin B-Compleks perlu diambil pada ketika yang lain, contoh selepas makan tengahari misalnya…. dan OsteMatrics perlu diambil pada waktu yang lain pula.
Pentingnya kita tahu waktu-waktu yang sesuai untuk makan vitamin ni adalah supaya ianya dapat diserap dengan baik oleh badan kita. Sheila akan terangkan cara pengambilan vitamin ni buat pelanggan yang membeli daripada Sheila.
.
Jadi, Sheila menyeru kepada sesiapa yang ada masalah dengan Hb rendah boleh lah berikhtiar dengan vitamin yang Sheila syorkan ni… Insyaa Allah, bacaan Hb akan meningkat… Cubalah..
.
Harga berpatutan dan tahan hingga berbulan-bulan dengan sekali pembelian… Nanti calling-calling ye…

 
Untuk tempahan dan keterangan lanjut hubungi Sheila Wahid
Call/SMS/Whassap : 012-301 3341
Like Fanpage NutrisiHut untuk maklumat terkini

DISCLAIMER :
*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
Post a Comment