20 August 2013

VITAMIN UNTUK TRIMESTER 2 & 3

Assalammualaikum dan salam sejahtera,

9 Syawal tempohari ada janjitemu dengan doktor di klinik kesihatan Dengkil. Minum air glucose... manisnya... 

Sekarang dan masuk minggu ke 25. Alhamdulillah, dah trimester ke-2 nak masuk trimester ke-3. Rasa macam pregnant kali ni cepat je dah 6 bulan. Semoga Allah permudahkan sepanjang proses kehamilan yang ini.

Balik dari klinik kesihatan Sheila ke klinik sofea di Puchong Utama untuk buat 4D scan... merasa le jugak utk ber-4D scan ni... Alhamdulillah anak sempurna sifat dan jantina pun dah nampak dengan jelas dan nyata... 

Berbalik kepada cerita vitamin, masuk je trimester ke-2 dan ke-3 ada tambahan kepada vitamin asas iaitu tambahan Omega. Kalau tak nak tambah pun boleh, cuma kalau tambah omega ni ada kelebihan tambahan buat kita dan baby.





















Fungsi dan kelebihan Omega Guard
  1. Membantu tumbesaran & perkembangan otak janin -> DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ia penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa di dalam kandungan.
  2. Mencegah penyakit saluran darah dan strok   
  3. Menggalakkan fungsi otak dan membantu perkembangan memori —> meningkatkan keupayaan ingatan dan pelajaran, mencegah penyakit Alzheimer
  4. Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru paru 
  5. Mengurangkan risiko penyakit jantung      
  6. Mencegah kanser        
  7. Memelihara fungsi-fungsi sendi —> OmegaGuard mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.  Ia juga mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan effective.
  8. Mencegah insomnia dan membantu mengurangkan tekanan —> kajian menunjukkan EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan, autism, kanak-kanak hiperaktif dan insomnia.

Set yang di bawah ni adalah pilihan yang sangat disyorkan untuk ibu mengandung bagi trimester ke-2 dan ke-3. Malah set ini juga boleh diteruskan ketika dalam pantang nanti..
























Peringatan :

Jika mengambil vitamin Shaklee ni sewaktu hamil tidak perlu untuk mengambil Obimin lagi sebab dikhuatiri akan overdose, memadai dengan vitamin Shaklee sahaja.



*Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
Post a Comment